Annons:

Buffémat Vegan Vegetariskt

Vegansk smörgåstårta

Ingredienser

Flingsalt
Salt
Valfria grönsaker till dekoration
Rostade solroskärnor

Gör så här:
Mixa samman ingredienserna till röra nummer

1. Tärna sötpotatis, ringla över hälften av oljan från de soltorkade tomaterna, ha på flingsalt och grädda på 200 grader i cirka 30-40 minuter. Vänd sedan ner med smeten.

2. Mixa samman alla ingredienser till röra nummer 2. Stek gul lök mör och gyllene i resterande olja från de soltorkade tomaterna. Strö över sockret och stek tills dess att kristallerna smält. Vänd ner med smeten.
Stek Oumph i olja tills att de fått en fin och gyllene färg.

3. Skär bort kanterna på toastbröden. Placera upp 6 x 4 skivor. Ha först på ½ av fyllning nummer ett. Sedan ett lager med bröd, fyllning nummer ⅔ av fyllning nummer två, strö över solroskärnor samt oumph. Upprepa det sista lagret med paprika röran.