Annons:

Pasta Vegan

Vegansk saffranspasta

Ingredienser

  • Vegansk saffranspasta:
  • 250
    gram gram
    växtbaserad matlagningsgrädde
  • 150
    gram gram
    passerade tomater
  • 3
    dl dl
    tärnad potatis (förkokt går jättebra)
  • 2 ½
    dl dl
    grönsaksbuljong (två tärningar)
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, pressad
  • 2
    dl dl
    röda linser
  • 2
    st st
    grönsaksbuljongtärningar
  • 1
    st st
    pkt saffran
  • 1
    st st
    gul lök
  • 1
    msk msk
    balsamvinäger
  • 1
    msk msk
    gul curry
  • 1
    msk msk
    matlagningsgrädde
  • 1
    krm krm
    kardemumma, malen
salt och olivolja

Gör såhär:

1. Finhacka gullök och stek tillsammans med potatisen direkt i botten på en kastrull. Använd rikligt med olivolja.

2. Ha i övriga ingredienser och låt koka samman utan lock så basen reduceras rikligt. Glöm inte att röra om till och från för att inte linserna skall bränna fast i botten. Då såsen reducerat ich blivit krämig är den klar.
Rör sedan ner pastan i såsen och servera med granatäpple!

Serveras med: Granatäpple, rödbetsgroddar samt 500-1000 gram pasta.
Jag hade även styvas rödkål samt rödbetssallad. Allt växtbaserat såklart!