Annons:

Grönsaker/Vegetariskt Soppa

Vegansk pumpasoppa med spiskummin och kikärtor

Vegansk soppa på butternutpumpa smaksatt med spiskummin som ger en rund aromatisk smak

Ingredienser

  • Pumpasoppa med spiskummin och kikärtor
  • 2
    st st
    gula lökar, skalade och i bitar
  • 4
    klyfta klyftor
    vitlök, skalade och i skivor
  • 2
    st st
    butternutpumpor, skalade, urkärnade och i tärningar
  • 3
    tsk tsk
    spiskummin
  • 1
    burk burkar
    kikärtor, sköljda
pumpafrön
krasse

Hetta upp lite olja i en rymlig gryta och fräs lök och vitlök på medelvärme tills allt är mjukt utan att det tar färg. Tillsätt pumpan och häll på vatten tills pumpan är täckt. Koka upp och sjud i 10-15 min tills pumpan är mjuk. Häll soppan i en mixer och mixa till en slät konsistens. Tillsätt ev mer vatten om konsistensen är i krämigaste lagret. Häll tillbaka soppan i grytan och smaksätt med spiskummin, ev grönsaksbuljong, salt och peppar. Tillsätt kikärtorna i soppan.

Rosta pumpafröna gyllene i en torr stekpanna. Lägg upp fröna i en skål.

Servera soppan het i skålar och toppa med rostade pumpafrön och krasse.