Annons:

Buffémat Grönsaker/Vegetariskt Grytor/långkok Husmanskost

Vegansk höstgryta med tofu, svamp och enbär

Mustig gryta med höstens smaker

Ingredienser

  • Vegansk höstgryta med tofu, svamp och enbär
  • 300
    gram gram
    extra fast tofu
  • 2
    dl dl
    blandad svamp
  • 1
    st st
    gul lök
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta
  • 1
    st st
    morot
  • 2
    dl dl
    växtbaserad fraiche
  • 1
    tsk tsk
    mörk soja
  • 2
    tsk tsk
    dijonsenap
  • 1
    tsk tsk
    malen kryddpeppar
  • 1
    tsk tsk
    timjan
  • 3
    st st
    enbär, delade
  • 2
    msk msk
    grönsaks- eller svampbuljong (pulver)
  • 2
    msk msk
    svartvinbärs- eller rödvinbärsgelé

Hacka löken i stora bitar, tärna moroten och hacka vitlöken. Stek tofun i het panna med kryddpeppar, timjan, senap och soja. Se till att få riktigt fin färg på det hela och lägg sen åt sidan. Fortsätt sen steka alla grönsaker och svampen några minuter – tillsätt sedan 2 dl vatten, sänk värmen och låt sjuda under lock till moroten börjar bli mjuk och vattnet nästan kokat bort. Tillsätt nu fraiche, tofu och gelé. Låt koka upp, red eventuellt av och smaka upp med kryddor och senap till önskad smak.

Drog du igång potatisen på kokning innan du började med allt annat, så är du säkert klar med resten ungefär samtidigt som ”päran”. Hackad persilja, lingonsylt eller pressgurka är gott till.

Fredrik Kämpenberg – frilansande kock

Mail: kfkampenberg@hotmail.com

Instagram: @fkampenberg

Sajt: vaxtbaseradvardag.wordpress.com