Annons:

Buffémat Vegan Vegetariskt

Vegansk Dream Sandwich

Ingredienser

frityrolja
salt
olja från soltorkade tomater
torkad mynta
flingsalt

Gör såhär:

1. Sötpotatiskrispies: Skär sötpotatis i tunna strimlor. Placera i en rymlig bunke, salta och täck rikligt med iskallt vatten. Låt stå så under tiden som du fortsätter med nästa steg.

2. Tryffelmajonnäs: Mixa samman kikärtsspad, dijonsenap och vitvinsvinäger med hjälp av en elvisp. Tillsätt successivt olja i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att vispa. Smaka av med salt och tryffelolja.

3. Tomat- och paprikaröra: Mixa samman alla ingredienser till en len och krämig röra. Smaka av med salt. Obs! Spara oljan från de soltorkade tomaterna till senare i receptet.

4. Cornflakespanerad tofu: Skär tofu i fyra jämnstora skivor. Vänd först i mjöl, sedan kikärtsspad och därefter cornflakes. Upprepa ytterligare en gång.

5. Hetta upp olja till ca 180 grader. Fritera tofu tills att de blivit krispiga och gyllene. Då tofun är klar placerar du den på ett lämpat underlag täckt med hushållspapper.

6. Sötpotatiskrispies: Häll av vattnet till din sötpotatis. Blanda med potatismjöl och fritera sedan i samma olja som tofun i ca 8 minuter eller tills det att de blivit gyllene till färgen och krispiga till konsistensen. Placera på ett lämpat underlag täckt med hushållspapper. Strö över flingsalt.

7. Montering: Smält smör i oljan från de soltorkade tomaterna och använd det för att, generöst pensla dina brödskivor. Krydda med flingsalt och mynta.
Torrstek sedan i en stekpanna tills att de blivit fint rostade.

8. Bre tomat- och paprikaröra på fyra av åtta toastskivor. Ha sedan på cornflakespanerad tofu, tomat, rödlök, sallad och slutligen tryffelmajonnäs. Slut dina club sandwich med resterande toastskivor.
Servera med sötpotatiskrispies!