Annons:

Brunch Buffémat

Västerbottenpaj med kantareller

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 100
    gram gram
    smör
  • 2 ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 2
    msk msk
    kallt vatten
  • Fyllning:
  • 229
    droppe droppar
    västerbottensost, riven
  • 4
    st st
    ägg
  • 2
    dl dl
    vispgrädde
  • 1
    dl dl
    mjölk
  • 100
    gram gram
    stekta kantareller
salt
peppar
Lägg ingredienserna till pajdegen i en hushållsassistent och mixa snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda 10 minuter på 200 graders ugnsvärme.
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt, peppar och den rivna osten till fyllningen. Häll smeten i pajskalet och strö över kantarellerna. Grädda ca 25 minuter på 200 grader.