Annons:

Asiatiskt

Vårrullar av rispapper fyllda med mango, sojagéle och getost serverade med chilidip

Ingredienser

  • Sojagelé:
  • 2 ½
    dl dl
    japansk soja
  • 2 ½
    gram gram
    agar agar
  • Kräm:
  • 100
    gram gram
    chévre
  • 1
    msk msk
    färskost
  • Fyllning:
  • 1
    st st
    morot
  • 1
    st st
    mogen mango gärna från Pakistan eller Thailand (1/4 är till såsen)
  • ½
    st st
    gurka
  • ½
    knippe knippen
    gräslök, fint skuren
  • 1
    kruka krukor
    koriander, plockad och hackad (spara några blad till dekoration)
  • Chilidipp:
  • 1
    tsk tsk
    sesamolja
  • 1
    msk msk
    rostade vita sesamfrön
  • ½
    msk msk
    Srirachasås
  • 1 ½
    dl dl
    majonnäs
  • 1
    st st
    riven vitlöksklyfta
  • ½
    st st
    lime, rivet skal och saft
  • Övrigt:
  • 5
    st st
    stora rispapper
salt

Vispa ut agar agar i sojan och koka upp. Låt koka några minuter, häll upp i en plastad form och kyl. Mixa chévren och färskosten till en kräm eller vispa ihop den äggfria majonnäsen. Skala och skär moroten, mangon och gurkan i långa strimlor, lagom långa för rispappret. Skär sojagélen i strimlor. Skär gräslöken och koriandern fint men spara några blad till garnering. Blötlägg rispappret ett och ett i ljummet vatten, lägg på en ren fuktig handduk. Fördela morot, mango och gurka på pappret. Spritsa ut chévrekräm, lägg på sojagelé, gräslök och koriander och rulla ihop. Vik in kanterna och rulla en så tajt rulle som möjligt. Lägg rullarna på en plastad tallrik eller bricka och kyl i ca 30 min före servering.

Rör ihop sesamolja, sesamfrön, sriracha, majonnäs (alt äggfri majonnäs), vitlök, limeskal och saft. Smaka av med salt.

Koka sparrisen ca 1 min i saltat vatten, kyl snabbt i isvatten.

MONTERING

Skär varje rulle i 3-4 bitar och servera med dippen, sparrisen och koriander. Servera med Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer eller annat alternativ.