Annons:

Bakat Dessert Tillbehör

Vaniljkräm

Ingredienser

  • Vaniljkräm:
  • 5
    dl dl
    mjölk
  • 1
    st st
    vaniljstång
  • 1 ½
    dl dl
    strösocker
  • 7
    st st
    äggulor
  • 1 ½
    dl dl
    maizena
  • 50
    gram gram
    smör, rumstempererat

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både skal och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp. Vispa strösocker, äggulor och maizena luftigt med elvisp. Slå över den heta mjölken under vispning. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm upp försiktigt under vispning. Så fort vaniljkrämen börjar tjockna, häll över i en kall skål. Tillsätt smöret, rör och låt smälta. Kyl vaniljkrämen i isbad eller kyl. Rör då och då i såsen så att det inte bildas skinn. Förvara i kylskåp med ett tätslutande plastfilm på ytan av krämen.