Annons:

Fisk

Ugnsstekt räkfylld laxfilé med pressad potatis och gröna ärtor

Ingredienser

  • Lax:
  • 300
    gram gram
    laxfilé
  • Räkfyllning:
  • 100
    gram gram
    skalade räkor
  • 2
    msk msk
    crème fraîche
  • 2
    msk msk
    majonnäs
  • 2
    msk msk
    klippt dill eller 1 msk fryst hackad dill
  • 1
    msk msk
    riven parmesanost
  • Pressad potatis
  • 500
    gram gram
    potatis
  • 2
    nypa nypor
    salt
peppar

Räkfyllning:

Blanda alla ingredienser till räkfyllningen i en skål. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett längsgående snitt mitt i laxfilén utan att skära igenom. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form, salta och peppra. Fyll laxen med räkfyllning. Gratinera i ugnen ca 15 min eller tills laxen är genomstekt. Servera med pressad potatis och kokta gröna ärtor.

Pressad potatis

Skala och koka potatisen mjuk. Pressa dem genom potatispress rakt ner i en varm skål. Smaka eventuellt av med lite salt och nymalen vitpeppar, men rör inte om. Servera omedelbart. Potatisen får inte kallna, pressa hellre en ny omgång när du bjuder om.