Annons:

Fisk

Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander

Ingredienser

  • Ugnsstekt lax med anchochili och salsa med avokado, grapefrukt och koriander
  • 600
    gram gram
    laxfilé
  • 2
    st st
    Florida grapefrukter, filéade och i mindre bitar
  • 2
    st st
    avokado, tärnade
  • 1
    st st
    chili, urkärnad och hackad
  • 1
    st st
    liten rödlök, finhackad
  • ½
    kruka krukor
    koriander, finhackad
  • 1
    st st
    lime, pressad
rapsolja

salt och peppar

Ancho chili pulver

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fisken i en oljad ugnsfast form och krydda med salt, peppar och ancho chili. Ugnsstek laxen till en innertemperatur på 55-58 grader eller ca 15-20 minuter. Skär skalet av grapefrukten och ta ut filéer av fruktköttet, skär det i mindre bitar. Blanda ner tärnad avokado, finhackad chili, lök, koriander och limejuice. Smaka av med salt och peppar. Servera laxen med salsan och eventuellt en sallad.