Annons:

Brunch

Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp

Ingredienser

  • Ugnspannkaka med kanelstekta äpplen och baconkrisp
  • 3
    dl dl
    vetemjöl (gärna hälften grahamsmjöl)
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 8
    dl dl
    mjölk
  • 4
    st st
    ägg
  • 4
    st st
    äpplen, klyftade
  • 2
    st st
    pkt bacon, i bitar
kanel

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken och tillsätt sist äggen. Använder du bakplåtspapper behövs inget smör på plåten, annars bryn lite smör på plåten i ugnen. Häll sedan i smeten. Grädda mitt i ugnen tills pannkakan stannat och fått fin färg ca 20-25 min. Stek under tiden bacon knaprigt i en stekpanna. Lyft upp baconet och låt rinna av på hushållspapper. Stek äppelklyftorna och smaksätt med kanel. Skär pannkakan i bitar. Servera pannkakan med stekta äpplen, krispigt bacon och råkostsallad.