Annons:

Fisk Husmanskost

Ugnsbakad torsk med brynt smör, ägg, ansjovis, räkor och rödlök

Ingredienser

  • Ugnsbakad torsk med brynt smör, ägg, ansjovis, räkor och rödlök
  • 500
    gram gram
    mjölig potatis, skalad
  • 4
    st st
    hårdkokta och hackade
  • 4
    st st
    portionsbitar fiskfilé (ca 150 g), t ex torsk, kolja eller sej
  • 1
    st st
    röd lök, fint hackad
  • 100
    gram gram
    smör, brynt
  • 40
    gram gram
    ansjovis, hackad
  • 20
    st st
    räkor, skalade

Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet. Hårdkoka äggen. Salta och baka fisken i 120º tills den har en innertemperatur på 48 º, tar ca 15 min beroende på tjocklek. Hacka löken fint. Bryn smöret. Blanda i hackad ansjovis, lite ansjovisspad och de hackade äggen. Pressa potatisen. Servera fisken med ansjovissmöret, några räkor, hackad rödlök och pressad potatis.