Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Ugnsbakad fylld kålrabbi med cashewnötter

Här bjuder han på sin favoritgrönsak kålrabbi som fylls med kikärtor och citron och toppas med krispiga cashewnötter.

Ingredienser

  • Ugnsbakad fylld kålrabbi med cashewnötter
  • 4
    st st
    stora kålrabbi
  • 1
    burk burkar
    kikärtor, kokta
  • 1
    msk msk
    rapsolja till fyllningen och lite till att smörja plåten med
  • ½
    st st
    citron, både saft och skal
  • 1
    klyfta klyftor
    vitlök
  • 1
    dl dl
    cashewnötter, osaltade
  • 2
    msk msk
    Bjäst (finns i hälsokostbutiken)
  • ½
    dl dl
    persilja, hackad
örtsalt, efter smak
svartpeppar, efter smak

Skär av botten på kålrabbin, så de kan stå stadigt. Ställ dem på en smord plåt och ställ in dem i ugnen på 175 grader i 45–60 minuter (om du har en termometer så ska den visa minst 96 grader när rovan är klar).

Under tiden mixar du cashewnötterna tills små fina smulor bildas. Mortla bjästen med örtsaltet till ett pulver och blanda det med nöthacket. Ställ åt sidan. Häll av och skölj kikärtorna. Lägg dem i mixern. Riv skalet från citronen och spara det. Pressa citronen över kikärtorna, tillsätt 1 msk olja och vitlöksklyftan. När kålrabbin är färdig, tar du ut dem ur ugnen och höjer värmen till 200 grader. Skär av toppen och skär sedan runt om på insidan av skalet, så att köttet lossnar. Lägg köttet i mixern med kikärtorna och mixa till en finhackad röra. Blanda i citronskal, peppar och salt och smaka av.

Fyll de nu tomma kålrabbiskalen med röran och ställ in i ugnen i ca 10-15 minuter. Strö över rikligt med cashewhack och njut.

Man kan byta ut cashewhacket mot tex parmesan och smör, om man vill.

Fredrik Kämpenberg – frilansande kock

Mail: kfkampenberg@hotmail.com

Instagram: @fkampenberg

Sajt: vaxtbaseradvardag.wordpress.com