Annons:

Torta di ricotta e limone

Ingredienser

  • Till formen
  • 1
    msk msk
    Smör
  • 2
    msk msk
    Florsocker
  • Torta di ricotta e limone
  • 200
    gram gram
    Rumsvarmt smör
  • 2 ½
    dl dl
    Strösocker
  • 1
    burk burkar
    Ricotta (250 g)
  • 3
    st st
    Ägg
  • 1
    tsk tsk
    Vaniljsocker
  • 1
    st st
    Citron (saft och skal)
  • 1
    tsk tsk
    Bakpulver
  • 3 ½
    dl dl
    Vetemjöl
  • 1
    krm krm
    Salt
  • Mousserande marinerade jordgubbar
  • 1
    l l
    Färska jordgubbar
  • 4
    dl dl
    Casa Marrone Blanc de Blancs Organic Brut
  • ½
    st st
    Citron (skal)
  • 1
    msk msk
    Strösocker
Till servering
- Florsocker
3 dl - Vispgrädde
- Rivet citronskal
- Citronmeliss

Nu bakar vi:

  1. Börja med att sätta ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Lägg rumsvarmt smör och strösocker i en skål och vispa med hjälp av en elvisp eller
    köksassistent till mjuk och luftig konsistens.
  3. Tillsätt ricotta och vispa 5 minuter.
  4. Vispa sedan ner ett ägg i taget. Tillsätt vaniljsocker, skal och saft från en citron
  5. Blanda bakpulver och vetemjöl i en skål och sikta ner i smeten. Tillsätt salt. Vänd ner med en slickepott.
  6. Ta fram en springform som är 24 centimeter i diameter. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten och smörj kanterna med smör och strö därefter florsocker på kanterna.
  7. Lägg i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter. Känn efter med en sticka, den ska vara torr.
  8. Ta ut kakan och låt svalna helt.
  9. Dela jordgubbarna på mitten och lägg i en skål. Häll i Casa Marrone Blanc de Blancs Organic Brut, rivet citronskal och strösocker. Rör om försiktigt och plasta över skålen.Ställ i kylen under tiden kakan svalnar.
  10. Vispa grädden och spritsa på kakan. Dekorera med florsocker, mousserande marinerade jordgubbarna, rivet citronskal och citronmeliss.

Hela Sverige Bakar