Annons:

Fisk

Torsk med gremolatasås

Ingredienser

  • Torsk med gremolatasås:
  • 600
    gram gram
    torskfilé
  • 1
    kg kg
    mjölig potatis
  • Sås:
  • 4
    st st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 1
    st st
    citron, rivet skal
  • 3
    msk msk
    fryst hackad persilja
  • 2
    dl dl
    grädde
  • 2
    tsk tsk
    citronsaft
salt
peppar

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.

Såsen:

Koka upp grädden och blanda ner hälften av kryddblandningen. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera resten av kryddblandningen som tillbehör. Häll av vattnet från potatisen och låt den ånga av väl.

Fisken:

Vänd torskfiléerna i vetemjöl kryddat med salt och peppar. Stek fisken i smör ca 3 minuter per sida.

Potatisen:

Pressa potatisen genom en potatispress direkt ner i en serveringsskål. Servera genast till den nystekta fisken, såsen och gremolatan.