Annons:

Fisk Skaldjur

Torsk med ägghack, kräftstjärtar och pepparrot

Ingredienser

  • Torsk med ägghack, kräftstjärtar och pepparrot
  • 4
    st st
    torskryggfilé MSC-märkt (à ca 125 g)
  • Ägghack:
  • 1
    kg kg
    kräftor, skalade (spara stjärtarna)
  • 4
    st st
    hårdkokta ägg, hackade
  • 1
    dl dl
    hackad dill
  • 4
    msk msk
    färsk fint riven pepparrot
  • Tillbehör:
  • 50
    gram gram
    smör
  • 500
    gram gram
    färskpotatis eller små potatisar
citronklyftor

Skrapa och koka potatisen mjuk i saltat vatten.

Ägghack:

Blanda kräftstjärtar, ägg, dill och pepparrot försiktigt. Tillbehör: Bryn smöret under omrörning i en liten kastrull. Låt gärna smöret stå en stund efter att det har brynts så att de brända partiklarna faller till botten och smöret blir helt klart.

Torsken:

Sjud torskryggen, i saltat vatten, 2 minuter under lock. Dra kastrullen från värmen och låt fisken dra någon minut i vattnet innan den läggs upp i portioner och serveras med ägg- och kräftröran, kokt potatis, brynt smör och citron.