Annons:

ost hård ost mjuk

Tomat- och saffransmarmelad

En smarrig tomat- och saffransmarmelad som är god till julens ostbricka. Slå in den i cellofan och ge bort den som advenstgåva.

Ingredienser

  • Anettes tomat- och saffransmarmelad
  • 1 ½
    kg kg
    Tomater
  • 1
    kg kg
    Syltsocker
  • 1
    st st
    Vaniljstång
  • 1
    st st
    Saffran
  • 2
    st st
    kuvert
  • Lime
  • saften från

Skölj tomaterna och lägg dem med syltsockret i en vid kastrull. Dela vaniljstången och lägg ned den och saffranen i samma kastrull häpp! Låt hela härligheten koka i 20 minuter. Gör marmeladprovet, dvs häll lite marmeladmassa på ett fat, och ställ in det i kylen i någon minut. Om marmeladen flyter ihop när du drar ett finger igenom den så behöver den koka en stund till. Pressa ned limesaften när marmeladen har kokat klart och häll upp på rena burkar. På med locket och förvara den mörk och svalt. Den här marmeladen är mumsig till t ex ostbrickan.

Marmeladen klarar sig i kylskåpet ända fram till jul, ja kanske till och med till nyårsafton om du inte äter upp den innan dess!