Annons:

Bakat Grönsaker/Vegetariskt

Tomat- och aprikoskompott med frukt- och nötbröd

Ingredienser

  • Frukt- och nötbröd, 2 bröd
  • 1
    l l
    filmjölk
  • 500
    gram gram
    mörk sirap
  • 30
    gram gram
    salt
  • 30
    gram gram
    bikarbonat
  • 25
    gram gram
    vetegroddar
  • 40
    gram gram
    vetekli
  • 100
    gram gram
    rågkross
  • 80
    gram gram
    solrosfrön
  • 200
    gram gram
    rågsikt
  • 180
    gram gram
    grahamsmjöl
  • 360
    gram gram
    vetemjöl
  • 160
    gram gram
    russin
  • 140
    gram gram
    skållade mandlar
  • 140
    gram gram
    valnötter
  • 160
    gram gram
    aprikoser
  • Tomat- och aprikoskompott
  • 200
    gram gram
    körsbärstomater
  • 200
    gram gram
    aprikoser, färska eller torkade
  • 65
    gram gram
    socker
  • 15
    gram gram
    vatten

Frukt- och nötbröd

 

Blanda all torra ingredienser. Tillsätt sedan filmjölk och sirap. Smöra eller fodra med bakplåtspapper två brödformar och häll sedan upp smeten i formarna. Grädda i ugn på 175 grader tills 98 graders innertemperatur.

Tomat- och aprikoskompott:

Skär ner tomater och aprikoser i mindre bitar. Koka upp det tillsammans med socker och vatten. Låt det koka ihop i 5 minuter. Kyl. Servera tillsammans med en bit bröd/knäcke och ost.