Annons:

Buffémat Skaldjur

Thailändsk linssallad med räkor och cashewnötter

Ingredienser

  • Thailändsk linssallad med räkor och cashewnötter:
  • 2
    klyfta klyftor
    vitlök
  • 1
    st st
    tumstor bit färsk ingefära
  • 1
    st st
    röd chili
  • 1
    st st
    lime, skal + saft
  • 1
    msk msk
    rapsolja
  • 2
    msk msk
    fisksås
  • ½
    msk msk
    soja
  • ½
    msk msk
    råsocker
  • 2
    dl dl
    röda linser
  • 2
    st st
    morötter
  • 1
    bit bitar
    10 cm gurka
  • 1
    st st
    avokado
  • 1
    st st
    påse mangold
  • 2
    kruka krukor
    färsk koriander
  • 100
    gram gram
    rostade cashewnötter
  • 250
    gram gram
    räkor (utan skal)

Finriv vitlöken och ingefäran och finhacka chilin – behåll kärnorna om du vill. Blanda i en stor skål ihop vitlök, ingefära, chili, limeskal och -saft tillsammans med olja, fisksås, soja och socker. Smaka av och justera eventuellt balansen mellan salt, syrligt och sött.
Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och lägg i skålen med dressingen och räkorna, vänd runt. Skala morötterna och hyvla sedan långa strimlor med hjälp av en potatisskalare. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ur kärnorna med en sked, skär i små båtar. Skär avokadon i kuber och skölj mangolden. Lägg avokado och mangold i en skål tillsammans med morötter, gurka, linser och räkor. Blanda ordentligt. Skär koriandern grovt och vänd ner i salladen precis innan servering. Strö över cashewnötterna.