Annons:

Bakat Brunch Buffémat Choklad Dessert

Texas Sheet Cake en dröm med choklad och pecannötter

Ända från Texas kommer denna söta oemotståndliga Texas Sheet Cake

Ingredienser

  • Texas Sheet Cake
  • 500
    gram gram
    vetemjöl
  • 800
    gram gram
    socker
  • 175
    gram gram
    kakao
  • 20
    gram gram
    bikarbonat
  • 8
    gram gram
    salt
  • 4
    st st
    ägg
  • 480
    ml ml
    kārnmjölk (går att byta ut mot vanlig mjölk blandad med pressad citron eller vinäger (4 msk per liter mjölk) som har fått stå i några minuter eller utspädd naturell yoghurt eller filmjölk fungerar)
  • 480
    gram gram
    fingervarmt vatten
  • 60
    ml ml
    olja
  • 10
    ml ml
    vaniljextrakt eller vaniljsocker
  • Glasyr
  • 225
    gram gram
    smält smör
  • 80
    gram gram
    kakao
  • 160
    ml ml
    kārnmjölk
  • 750
    gram gram
    florsocker
  • 10
    ml ml
    vaniljextrakt eller vaniljsocker
  • 250
    gram gram
    grovhackade pecannötter

Sikta alla torra ingredienser ner i en bunke och rör sedan i resten av ingredienserna.

Sätt ugnen på 175 grader. Använd en form som är ca 45cmx33cmx2.5cm hög. Smöra och bröa formen eller täck med bakplåtspapper (knöggla ihop det så formar det sig bättre). Häll i smeten och baka ca 30 minuter eller tills kakan är torr i mitten. Kolla med en tandpetare eller dylikt.

När den är färdig så låt den svalna innan den vänds ut ur formen. Lägg den på en plåt eller skärbräda. Häll på glasyren och låt stå tills kakan svalnat helt och helst till nästa dag.

Vispa grädde med lite florsocker och servera en klick på din Texas sheet cake tillsammans med t ex rostade hackade nötter eller varför inte karamelliserade nötter.