Annons:

Asiatiskt

Tempuraräkor med korianderdipp

Tempuraräkor med korianderdipp

Ingredienser

  • Korianderdipp
  • 1
    kruka krukor
    koriander
  • ½
    st st
    röd chili
  • 1
    dl dl
    japansk soja
  • ½
    dl dl
    risvinäger
  • ½
    dl dl
    mirin
  • Tempura
  • 300
    gram gram
    räkor
  • 1
    st st
    ägg
  • 1
    dl dl
    majsstärkelse
  • 1
    dl dl
    vetemjöl + extra att vända räkorna i
  • 1 ½
    dl dl
    vatten, iskallt
olja till fritering

Korianderdipp:
Hacka koriandern och chilin fint. Rör samman med resten av ingredienserna.

Tempura:
Skala räkorna och torka av dem. Skilj äggulan från äggvitan. Blanda majsstärkelsen och vetemjölet i en bunke, tillsätt äggulan och vattnet och vispa försiktigt tills klumparna löst sig. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd försiktigt ner i smeten. Vänd räkorna i vetemjölet och skaka bort överflödigt mjöl genom ett durkslag. Hetta upp oljan till 180°c i en fritös eller i en tjockbottnad kastrull. Doppa räkorna i frityrsmeten och fritera i oljan tills de fått färg ca 2 min Låt rinna av på hushållspapper. Ha ett lock tillhands när du friterar. Servera räkorna med korianderdippen.