Annons:

Bakat

Tekakor med grahamsmjöl och pomerans

Ingredienser

  • 8-9 tekakor:
  • 50
    gram gram
    smör
  • 3 ½
    dl dl
    mjölk
  • 50
    gram gram
    jäst (gärna för söta degar)
  • ½
    dl dl
    sirap
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 1
    tsk tsk
    malda pomeransskal
  • 300
    gram gram
    (ca 5 dl) grahamsmjöl
  • 210
    gram gram
    (ca 3 1/2 dl) vetemjöl
  1. Smält smöret och häll i mölken, värm till 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke och häll över degvätskan, rör om så jästen löser sig.
  3. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1 dl av vetemjölet till utbakningen.
  4. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ta ev mer mjöl.
  5. Jäs övertäckt i 40 minuter och sätt ugnen på 225 grader.
  6. Ta upp degen på bakbordet och dela i 8 eller 9 delar. Platta ut varje del till en rund kaka.
  7. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga dem lätt och jäs i 30-40 minuter.
  8. Grädda kakorna mitt i ugnen 6-8 minuter. Pensla med varmt vatten efter gräddningen.
  9. Låt bröden svalna på galler under bakduk.