Annons:

Grönsaker/Vegetariskt Tillbehör

Tabbouleh

Ingredienser

  • Tabbouleh:
  • 1 ½
    dl dl
    bulgur
  • 3
    dl dl
    kokande vatten
  • 3
    msk msk
    nypressad citronjuice
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta
  • 5
    st st
    salladslökar
  • 1
    dl dl
    bladpersilja
  • 2
    msk msk
    mynta (10-15 blad)
  • ½
    tsk tsk
    nymald svartpeppar
  • 2
    tsk tsk
    havssalt
  • 3
    msk msk
    god olivolja
  • 2
    st st
    mogna tomater
  • 1
    bit bitar
    gurka

Lägg bulgur i en skål och slå kokande vatten över. Täck över med ett lock eller med aluminiumfolie och låt stå tills allt vatten absorberats. Låt svalna och rör om försiktigt så att det blir lite luftigt. Finhacka vitlök och salladslök. Grovhacka persilja och mynta. Tärna tomaterna. Skala och kärna ur gurkan, skär den sedan i tärningar. Vänd ner alla ingredienser utom tomat och gurka i bulgurn. Lägg tomat och gurka i en mixer och kör snabbt sönder till mindre bitar. Blanda ner bitarna i bulgurn och ställ den övertäckt i kylen i minst 1 timme före servering gärna över natten.

Kommentar: Jag tar mycket persilja, packar bladen hårt så det blir 1 dl. Tycker inte att det räcker att bara hälla kokande vatten över bulgurn, så jag kokar den enligt förpackningen.