Annons:

Fläskkött Grillat

Sweet and sour country ribs med coleslaw och majskolv.

Har du ätit revbenspjäll som faller i sär när man sätter tänderna i dem? Det här är precis sådana, jättegoda, möra och lite kladdiga.

Ingredienser

  • Dag 1,Dag 2
  • 1800
    gram gram
    Tjocka revbenspjäll
  • 5
    l l
    Vatten
  • 3
    st st
    så det täcker
  • 3
    st st
    cirka
  • 6
    st st
    Lagerblad
  • 2
    msk msk
    Morötter
  • 1
    dl dl
    Svartpepparkorn
  • 1
    dl dl
    Salt
  • 1
    dl dl
    Heinz chilisås
  • 1
    msk msk
    Farinsocker
  • 1
    tsk tsk
    Äppelcidervinäger
  • Colemans senapspulver
  • Cayennepeppar

Börja Dag 1 med att koka dina spjäll i lagen. Låt dem sedan svalna i kastrullen, ställ in den i kylen och låt spjällen stå i sin marinad över natten.

Dag 2  delar du upp dina spjäll i mindre bitar och lägg dem i en bunke och ställ den åt sidan ett tag.

Vispa ihop alla andra ingredienser till en tjock röd sås och koka den i cirka 10 minuter på spisen. Häll nu marinaden över revbensspjällsbitarna och se till att de är täckta av sås. Låt revbenen marinera tills din grill nått höga höjder. Nu skall även revbenen dit upp, lägg dem på grillen och låt dem få en krispig yta. Ta av dem  när de är genomvarma och servera med grillad majskolv, coleslaw och kanske till och med en bakad potatis med en klick smör i.