Annons:

Buffémat Tapas

Surdegstoast med kantareller, löjrom och parmachips

Ingredienser

  • Smörstekta kantareller:
  • 300
    gram gram
    kantareller
  • 25
    gram gram
    smör
  • 1
    st st
    schalottenlök, finhackad
  • 3
    msk msk
    grädde
  • Parmachips:
  • 2
    st st
    skivor parmaskinka
  • Smörstekt surdegsbröd:
  • 8
    st st
    surdegsbröd, skivor
  • 2
    msk msk
    smör
Kalixlöjrom
färsk timjan
salt
nymalen peppar

Smörstekta kantareller:

Stek ur vattnet ut kantarellerna och tillsätt sedan smör och lök. Stek på låg värme i 10-15 min. Tillsätt grädde och smaka av med salt och pepprar. Stek ytterligare 5-10 minuter.

Parmachips:

Sätt in i ugnen på 150 grader. Lägg ut parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper. Torka parmaskinkan i 5-10 min och låt dem svalna på plåten.

Smörstekt surdegsbröd:

Skiva brödet tunt och stek gyllenbrunt i smör på medelvärme.

Vid servering:

Bryt parmachipsen i små bitar. Lägg två brödskivor på varje tallrik och lägg på kantareller, löjrom och chipsen. Garnera med färsk timjan.