Annons:

Godis

Sura äppelband

Per Bäckström har haft stora framgångar. Här bjuder han på ett recept på godis innehållande äpple- sura äppelband.

Ingredienser

  • Sura Äppelband
  • 3
    gram gram
    citronsyra
  • 10
    gram gram
    vodka
  • 80
    gram gram
    äppelpuré
  • 180
    gram gram
    strösocker
  • 72
    gram gram
    vatten
  • 60
    gram gram
    glykos
  • 7
    st st
    gelatinblad
  • 1
    nypa nypor
    grön pulverkaramellfärg
  • 200
    gram gram
    strösocker till strössel
  • 50
    gram gram
    citronsyra till strössel

Dag 1

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 10 minuter. Lös citronsyran i vodkan. Värm försiktigt äppelpurén till 80 grader. I en annan kastrull kokas socker, vatten och glykos till 140 grader. När sockerkoket nått 140 grader tillsätts äppelpurén. Rör om och koka till 120 grader. Tillsätt urkramade gelatinblad. Tillsätt grön karamellfärg. Sist rörs citronsyrevodkan i. Häll smeten på silikonmatta eller bakplåtspapper, låt stelna i några minuter. Blanda socker och citronsyra till strössel. Strö på hälften av strösslet. Låt stå i rumstemperatur till nästa dag.

Dag 2

Vänd arket på ett bakplåtspapper och lossa försiktigt silikonmattan. Strö även andra sidan med strössel. Skär i lagom breda band. Förvaras i rumstemperatur i en papperspåse eller lufttät burk. OBS! Ej i kylen, då blir äppelbanden blöta.