Annons:

Fisk

Strömming á la Kastellholmen

Tomas Lindh köksmästare på Restaurang Långa Raden bjuder på ett härligt strömmingsrecept till midsommar.

Ingredienser

  • Strömming a la Kastellholmen
  • 1
    kg kg
    dragen små sill
  • Lag 1 (dag 1)
  • 2
    dl dl
    ättika (12%)
  • 6
    dl dl
    vatten
  • 3
    tsk tsk
    salt
  • Lag 2 (dag 2)
  • 1
    st st
    stor gul lök, hackad
  • 1
    st st
    stor rödlök, hackad
  • 5
    dl dl
    strösocker
  • 40
    st st
    kryddpepparkorn, grovt krossade
  • 40
    st st
    vitpepparkorn, grovt krossade
  • 3
    st st
    lagerblad, krossade
  • 1
    tsk tsk
    kummin, krossad
  • 1
    knippe knippen
    dill, finhackad
  • 3
    msk msk
    salt

Dag 1

Dra skinnet av strömmingen och dela filéerna så de blir halvor. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke och rör om tills saltet löst sig. Lägg filèerna i lagen och låt stå i kylen i ett dygn.

Dag 2

Blanda lök, kryddor, socker, salt, dill i en skål. Varva små sill och sockerröran i en kruka eller glasburk och låt stå i ett dygn.