Annons:

Skaldjur

Stora räkor (ASC) med pecannötssmör, endiver, sparrispotatis, ruccola och dressing på örtyoghurt med jalapeño

Ingredienser

  • Pecannötssmör
  • 300
    gram gram
    smör, osaltat
  • 150
    gram gram
    pecannötter eller hasselnötter, rostade och grovt hackade
  • 1
    tsk tsk
    chilipulver
  • 1
    tsk tsk
    cayennepulver
  • Räkor
  • 24
    st st
    stora räkor (var noga med att använda miljömärkta räkor t ex ASC)
  • Potatis:
  • 16
    st st
    fingerlingpotatis alt sparrispotatis, skurna på längden
  • Garnityr:
  • 2
    st st
    endiver, skuret på längden i 6 bitar (skär av lite av roten men inte hela så att endiven håller ihop)
  • 100
    gram gram
    senapskål (ruccola), sköljd
  • Dressing:
  • 1
    st st
    citron, saften
  • 2
    klyfta klyftor
    vitlök, finhackad
  • 450
    gram gram
    grekisk yoghurt, naturell
  • 1
    knippe knippen
    färsk persilja, finhackad
  • 1
    st st
    färsk jalapeño, finhackad utan frön
olja
salt
peppar
färsk dill, plockad

Pecannötssmör:

Blanda alla ingredienser till smöret och rulla i papper. Lägg i kylen.

Räkor:

24 stora räkor (var noga med att använda miljömärkta räkor t ex ASC)

Potatis: 

Rosta i ugn med olja, salt och peppar i 175 grader ca 18-20 minuter eller tills de är gyllenbruna och mjukna.

Garnityr:

2 endiver, skuret på längden i 6 bitar (skär av lite av roten men inte hela så att endiven håller ihop)

100 g senapskål (ruccola), sköljd

färsk dill, plockad

Dressing:

Bland ihop, smaka av med salt och låt stå i kylen tills du ska använda den.

Montering

Skär en tjock skiva av pecansmöret och smält i en stekpanna. Lägg i räkorna och sautera. Lägg i en annan stekpanna en tjock skiva pecansmör och vänd runt den rostade potatisen. Lägg sedan i endiver och ruccola, vänd runt så allt blir varmt och smaksätt med salt och peppar.

Lägg potatis, endiver och ruccola i mitten på tallrikarna. Placera räkorna ovanpå och strö över lite dill. Ringla dressingen runt om. Servera direkt!