Annons:

Fläskkött Husman Husmanskost Nötkött

Stora grekiska köttbullar i arrabiatasås

En smakrik rätt att njuta av!

Ingredienser

  • Arrabiatasås
  • 1
    st st
    gul lök, skalad och hackad
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 2
    msk msk
    olivolja
  • 4
    msk msk
    tomatpuré
  • 2
    msk msk
    sardellpasta eller sardeller, finhackade
  • 1
    tsk tsk
    chiliflakes
  • 1
    st st
    lagerblad
  • 4
    st st
    soltorkade tomater, hackade
  • 2
    burk burkar
    burkar tomater, krossade eller skalade (á 400 g)
  • 1
    dl dl
    vatten
  • 2
    krm krm
    svartpeppar
  • Köttbullar
  • 1
    dl dl
    ströbröd
  • 1 ½
    dl dl
    mjölk
  • 1
    st st
    gul lök
  • 500
    gram gram
    nötfärs
  • ¾
    tsk tsk
    salt
  • 1
    st st
    ägg
  • ½
    msk msk
    torkad oregano
  • 200
    gram gram
    fetaost

Fräs lök och vitlök i olja ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, sardellpasta, chiliflakes och lagerblad. Häll över tomater och vatten. Sjud såsen utan lock ca 30 min. Krydda med peppar. Mixa om du önskar en slät sås.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ströbröd för att svälla i mjölken tillsammans med salt. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med ströbrödsblandningen. Tillsätt lök, ägg, peppar, oregano och smula i fetaosten. Blanda och forma färsen till stora köttbullar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen 10-15 minuter.
Vänd ner köttbullarna i arrabiatasåsen. Servera med dina favorittillbehör och lite riven Parmigiano Reggiano på toppen.