Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Sparrisplättar med ramslökskräm och sallad

Sparrisplättar med ramslökskräm samt ruccola- och rädissallad, passar utmärkt som förrätt eller som en lättare huvudrätt

Ingredienser

Om ramslök inte går att få tag på kan det ersättas med samma mängd gräslök.

Receptet är beräknad som en huvudrätt för angivet antal personer.
För 2p blir det ca 12-15st plättar

Plättsmet
Riv den vita sparrisen på den grövre delen av rivjärnet.
Vipsa ihop mjölk, mjöl, ägg och salt till en klipmfri smet och rör sedan ner den rivna sparrisen. Stek på medelvärme i ett plättjärn eller klicka ut 1/2 dl smet i en vanlig stekpanna.
Tips: Slå på ugnen på 50grader och ställ in de färdigstekta plättarna där i en ugnsäker form på varmhållning tills övriga moment är färdiga.

Ramslökskräm
Skölj och grovhacka ramslöken. Mixa den i en blender eller matberedare med lite vatten och rapsolja så att du får en tjock slät smet.
Vänd ner ramlöksmixen i Crème Frâiche och smaka av med salt.
OBS! Om ramslök och Crème Frâiche mixas ihop tappar Crème Frâcihen strukturen och blir rinnig.

Ruccola-Rädissallad
Skölj ruccolan och låt den droppa av i ett durkslag Skiva rädisorna tunt och lägg i en rymligare bunke. Skär den gröna sparrisen i mindre bitar och stek den i smör med sesamfröna kort på medelplus värme. Slunga runt ruccola, rädisor och sparris med citronzest och saft.