Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Sparris, rabarber och nässlor

En gudomlig kombination som gör att smaklökarna dansar.

Ingredienser

  • Kräm på rabarber
  • 2
    st st
    stjälkar rabarber
  • 1
    dl dl
    vitt vin
  • 1
    msk msk
    socker
  • 1
    st st
    citron, saft och skal
  • 5
    st st
    jordgubbar
  • Nässlor
  • 100
    gram gram
    nässlor
  • Sparris
  • 8
    st st
    sparris
  • 1
    nypa nypor
    salt
svartpeppar

Garnityr:
Körvel
Kryddkrasse
Massor av riven Västerbottensost (jag menar verkligen massor)

Kräm på rabarber:

Koka alltsammans i en kastrull på låg värme tills rabarbern är helt mjuk. Mixa allt till en slät kräm och smaka av med grovmalen svartpeppar.

Tips!

För att få krämen rödare tillsätt några jordgubbar.

Nässlor:

Förkoka nässlorna i saltat vatten i ca 30 sekunder och spola dem sedan i kallt vatten. Krama ur all vätska ur nässlorna. Hacka sedan upp dem och och lägg på en plåt. Torka nässlorna i ugnen på 100 grader i ca 1 timme.

Sparris:

Förkoka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 1 min. Sila sedan av och rosta dem i ugnen 200 grader i ca 5 min.

Garnityr:

Körvel

Kryddkrasse

Massor av riven Västerbottensost (jag menar verkligen massor)

Glad midsommar!