Annons:

Fläskkött Grönsaker/Vegetariskt

Sparris- och primörsallad med öppen chorizo och muskot

Ingredienser

  • Sparris- och primörsallad:
  • 6
    st st
    vita sparrisar
  • 1
    st st
    citron
  • 2
    st st
    röd steklök
  • Vinegrette:
  • 25
    gram gram
    spenat
  • 3
    msk msk
    champagnevinäger
  • 1
    tsk tsk
    socker
  • 25
    gram gram
    dansk krasse
  • 1
    tsk tsk
    socker
  • Färsk chorizo:
  • 80
    gram gram
    färsk chorizo
socker
peppar
salt
4 rädisor
muskotnöt

Blancha sparrisen i socker, citron och salt tills den är al dente, ta ur den ur vätskan och skär upp den som du vill ha den. Skala och dela löken och snabbblanchera den i ca 1 minut för att få den mildare i smaken.

Vinegrette:

 

Mixa allt tillsammans till en slät vinegrette och sila den.

Färsk chorizo:

Ta ur massan ur skinnet och stek tills den är färdig, riv lite muskot över och servera.

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Email: chefstenberg@gmail.com
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-291 94 48