Annons:

Grönsaker/Vegetariskt Skaldjur Tillbehör

Sparris med äggula, löjrom, brynt smör och hasselnötter

Ingredienser

  • Sparris med äggula, löjrom, brynt smör och hasselnötter
  • 1
    knippe knippen
    grön sparris
  • 4
    st st
    äggulor
  • 50
    gram gram
    brynt smör
  • 4
    st st
    skedar löjrom eller sikrom
  • ½
    dl dl
    rostade, krossade hasselnötter
  • 3
    st st
    blad ramslök
  • 1
    nypa nypor
    salt
  • 1
    nypa nypor
    nymalen svartpeppar
1 skvätt olivolja

Skala och ansa sparrisen. Se till att ha en kastrull med sjudande vatten på spisen med lite salt i. Lägg i äggulorna försiktigt och sjud dem i 30 – 40 sekunder. Ta upp dem försiktigt och täck dem med plastfilm. Ha en relativt varm stekpanna på spisen och häll i lite av det brynta smöret och lite olivolja. Stek sparrisen med lite salt och peppar i ungefär 1 – 1/2 minut, lägg upp dem på droppduk eller papper.
Lägg sparrisen på tallriken, toppa med äggulan och ”ägga” 1 sked löjrom/sikrom bredvid. Strö över hasselnötter och en sked varmt brynt smör. Toppa med strimlad ramslök och jag lovar inte ett öga torrt!

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Email: chefstenberg@gmail.com
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-291 94 48