Annons:

Fläskkött

Spareribs med barbequesås, friterade lökringar, Pimentos de Padrón och coleslaw

Spareribs med barbequesås, friterade lökringar, Pimentos de Padrón och coleslaw

Ingredienser

  • Barbequesås:
  • 2
    st st
    rödlökar, skalad och finhackad
  • 1
    st st
    vitlöksklyfta, finhackad
  • 1
    bit bitar
    4 1/2 cm ingefära, fint riven
  • 1
    msk msk
    olivolja
  • 1
    dl dl
    mörkt muscovadosocker
  • 2
    msk msk
    tomatpuré
  • 1
    dl dl
    färskpressad apelsinjuice
  • 2
    msk msk
    sherry eller rödvinsvinäger
  • 1
    msk msk
    dijonsenap
  • 1
    msk msk
    worcestersås
  • 1
    burk burkar
    passerade tomater
  • Spareribs
  • 3
    kg kg
    färska spareribs (tunna revbensspjäll)
  • 1 ½
    msk msk
    salt
  • 7 ½
    dl dl
    barbequesås
  • 2 ½
    dl dl
    vatten
  • Coleslaw
  • 7
    dl dl
    vitkål, strimlad
  • 1
    st st
    morot, grovt riven
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    dl dl
    majonnäs
  • 1
    dl dl
    crème fraîche
  • 1
    msk msk
    vitvinsvinäger
  • ½
    msk msk
    strösocker
  • Friterade lökringar:
  • 4
    st st
    gula lökar
  • 1
    l l
    frityrolja
  • Frityrsmet:
  • 2
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    krm krm
    salt
  • 1
    st st
    äggula
  • 2
    dl dl
    öl eller mineralvatten
  • Piementos de Padrón med havssalt
  • 200
    gram gram
    Piementos de Padrón
  • 4
    msk msk
    neutral olja
malen svartpeppar
rikligt med havssalt

Barbequesås

Fräs rödlöken glansig i olja i en stekpanna. Rör ner sockret. Karamellisera löken ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt vitlök, ingefära, apelsinjuice, vinäger, senap, worcestersås och passerade tomater. Låt småkoka 30 minuter. Rör ibland. Ta från värmen och mixa såsen slät med stavmixer. Förvara kallt.

Spareribs

Sätt ugnen på 200°C. Lägg spareribs i en långpanna med köttsidan uppåt. Strö över saltet. Täck köttet med barbecuesås. Häll över vattnet. Täck formen väl med aluminiumfolie. Ugnsstek i 1 1/2 timme. (Har du kokat spjällen så täcker du köttet med barbequesås och steker det sedan i ugnen enligt receptet). Ta bort folien och låt stå i ytterligare ca 30 minuter. När spjällen fått fin färg och köttet lossnar lätt från benen är de klara. Skär upp och lägg på serveringsfat.

Coleslaw
Lägg vitkål och morot i en bunke och krama ordentligt med saltet. Låt stå i rumstemperatur i ca 15 minuter. Vispa ihop majonnäs, crème fraiche, vitvinsvinäger och socker i en skål. Krama ut vätskan ur kål- och morotsblandningen och blanda med majonnässåsen, krydda med svartpeppar.

Frityrsmet

Skala löken och skär den i tjocka skivor, ca en centimeter. Gör frityrsmeten genom att vispa ihop mjöl, salt och äggula. Späd med ölen till en klumpfri smet. Hetta upp oljan till 175 grader. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera. Doppa lökringarna i frityrsmeten och fritera några åt gången. Låt rinna av på hushållspapper. Salta generöst. Servera direkt.

Piementos de Padrón med havssalt

Stek padrónes på hög värme i olja, ca 1 minut eller tills skalet börjar svartna. Krydda rikligt med havssalt och servera direkt.

Spareribs med barbequesås, friterade lökringar, Pimentos de Padrón och coleslaw