Annons:

Buffémat Grönsaker/Vegetariskt

Sötpotatis- och äppelsmör

Jan Lööv från USA tipsar om detta användbara vegetariska "smör".

Ingredienser

  • Sötpotatis- och äppelsmör
  • 1
    kg kg
    sötpotatis, skalad och i mindre bitar
  • 4
    st st
    röda äpplen (Fuji), urkärnade och i mindre bitar
  • 2
    st st
    gröna äpplen (Granny Smith), urkärnade och i mindre bitar
  • 2
    dl dl
    vatten
  • 2
    dl dl
    äppeljuice
  • 1
    dl dl
    honung
  • 1
    tsk tsk
    malen muskotnöt
  • ½
    tsk tsk
    malen nejlika

Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud tills allt är mjukt. Fortsätt sjuda tills nästan all vätska är borta. Mixa massan slät. Lägg på burk och låt svalna. ”Smöret” håller sig ca 2 veckor i kylskåp.