Annons:

Fisk

Sockersaltad sotad Salmalax med sojamajonnäs, cruditéer och pepparrot

Ingredienser

  • Sockersaltad lax
  • 400
    gram gram
    lax, gärna salmalax
  • 2
    tsk tsk
    socker
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • Sojamajonnäs:
  • 2
    st st
    äggulor
  • 2
    tsk tsk
    vinäger
  • 2
    tsk tsk
    senap
  • 4
    msk msk
    japansk soja
  • 4
    dl dl
    matolja
  • Grönsaker:
  • 4
    st st
    rädisor, hyvlade på mandolin
  • 1
    st st
    kålrabbi, delad och hyvlad på mandolin
  • 2
    st st
    minifänkål, hyvlade på mandolin
  • 4
    st st
    sockerärtor, tunt skurna på snedden
  • 1
    st st
    polkabeta, skalad och tunt hyvlad på mandolin
svartpeppar

Garnityr:
Fryst pepparrot, fint riven

Metod

Lax: Klappa in laxen med socker och salt. Flamma fisken med en brännare runt om tills den får lätt färg, låt svalna. Skär fisken i 2 cm skivor (lättare att få fina skivor om man lindar fisken i plastfolie och skär igenom den).

Majonnäs: Slå samman alla ingredienser utom olja. Droppa försiktigt i oljan och smaksätt med svartpeppar. Fyll upp en spritspåse med majonnäsen.

Grönsaker: Lägg grönsakerna i isvatten ca 10 minuter, låt rinna av på papper.

Montering

Lägg grönsaker i en ring runt tallriken. Fördela skivor av lax och spritsa sojamajonnäs mellan fisken och grönsakerna. Riv pepparroten fint över tallriken direkt före servering.