Annons:

Asiatiskt

Sobanudlar i fläskbuljong á la streetfood

Ingredienser

  • Sobanudlar i fläskbuljong á la streetfood, 10 portioner
  • 1 ½
    l l
    fläskbuljong (kokt på sköljda, rimmade fläsklägg)
  • 2
    st st
    pkt sobanudlar
  • 1
    st st
    pkt gröna alger
  • 3
    msk msk
    sesamolja
  • 1
    st st
    påse vårlök eller motsvarande, skuren
  • 200
    gram gram
    munggroddar
  • 2
    st st
    chili, tunt skuren
  • 3
    msk msk
    sesamfrön

Koka fläskläggbuljong på fläskläggen i ca 6 timmar. Sila. Koka nudlarna. Skölj algerna. Blanda uu nudlarna med sesamolja och lägg nudlar i en djup skål. Toppa med tunt skuren vårlök, groddar, alger, chili och sesamfrön. Slå på varm buljong.

(Recept: Tomas Diederichsen)