Annons:

Buffémat Fisk

Snabb laxpudding

Ingredienser

  • Snabb laxpudding:
  • 6
    st st
    kokta potatisar, skivade
  • 1
    st st
    gul lök, skalad och skivad
  • 3
    st st
    ägg
  • 1
    dl dl
    mjölk
  • 1
    knippe knippen
    salladslök
  • 200
    gram gram
    gravad lax, skivad
  • 1
    knippe knippen
    färsk dill
salt
peppar
smör

Vispa ihop ägg och mjölk. Salta och peppra. Fräs lite smör i en stekpanna. Lägg i potatis och gul lök och låt det bli varmt. Slå äggstanningen över potatisen. Lyft och rör försiktigt så att äggstanningen rinner ner mellan skivorna. Stek på svag värme tills äggstanningen stelnat. Skär salladslöken eller purjolöken fint och lägg den ovanpå tillsammans med lite dill. Lägg gravlaxskivorna överst och låt dem bli ljumma. Häll ev över lite skirat smör. Servera!