Annons:

Buffémat

Smörrebröd med gubbröra

Ingredienser

  • Smörrebröd med gubbröra 10 st:
  • 10
    st st
    skivor danskt osötat rågbröd eller kavring
  • 2
    msk msk
    smör
  • 4
    st st
    ägg, kokta och skivade
  • 1
    st st
    rödlök, fint hackad
  • 1
    burk burkar
    ansjovisfiléer (125 g)
  • Gubbröra:
  • 400
    gram gram
    delikatess- eller färskpotatis, kokta, kalla och tärnade
  • 2
    st st
    hela saltgurkor, tärnad
  • ½
    dl dl
    hackad dill
  • ½
    dl dl
    hackad gräslök
  • ½
    dl dl
    orökt kaviar
  • 2
    krm krm
    salt
  • 2
    krm krm
    svartpeppar
dill

Gubbröra: Skala och skär potatisen i små tärningar. Tärna gurkan. Blanda potatis, gurka, dill, gräslök och kaviar. Salta och peppra.
Bred smör på bröden. Skala och hacka löken. Fördela gubbröran på bröden. Toppa med ägg, ansjovis och lök. Garnera med dill.