Annons:

Ädelost Brunch Buffémat

Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter

Underbara lättlagade snittar

Ingredienser

  • Smördegssnittar med päron, blåmögelost och hasselnötter
  • 2
    st st
    plattor fryst smördeg, tinad
  • 100
    gram gram
    blåmögelost, smulad
  • 1
    st st
    päron, tunt skivat
  • 1
    st st
    ägg, uppvispat
  • 4
    msk msk
    rostade nötter eller frön, hackade
flytande honung

ev färsk timjan, hackad

salt

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smördegsplattorna på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg. Fördela osten jämt över smördegsplattorna och lägg ut den så att kanterna på smördegsplattan är fria. Lägg några skivor päron på osten. Grädda i ugnen i 10 minuter eller tills de är fluffiga och gyllene. Ta ut dem och strö över hackade nötter, ringla över honung, strö eventuellt över timjan och salt. Skär i bitar. Ät direkt!