Annons:

Grillat

Smör med rödvin, rödlök och bacon serverat med entrecote och sallad med labneh

Ingredienser

  • Smör:
  • 1
    st st
    rödlök, fint hackad
  • 2
    dl dl
    rödvin
  • 100
    gram gram
    smör, rumstempererat
  • 4
    st st
    bacon, skivor
svartpeppar
Tillbehör:

4 skivor kött t ex entrecote

blandad sallad

labneh

Lägg rödlöken i en kastrull tillsammans med rödvinet och låt koka ihop tills nästan ingen vätska återstår. Låt svalna. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Smula baconet och blanda sedan ner det och smöret i löken. Smaksätt med svartpeppar och kyl.

Stek eller grilla köttet med salt och peppar och servera med smöret och en blandad sallad med labneh smaksatt med olja, salt och peppar.