Annons:

Fisk

Slider på torsk med picklad rödbeta, kål och gari

En liten hamburgare, kallad slider, på torsk med picklad rödbeta, isad kål och gari.

Ingredienser

  • Torskslider med picklad rödbeta, isad kål och gari
  • 280
    gram gram
    torsk (70 gram per person)
  • 1
    krm krm
    vitlök
  • 1
    msk msk
    sesamfrön
  • 1
    krm krm
    chiliflakes
  • 1
    st st
    lime, zest
  • 1
    msk msk
    soja
  • 1
    st st
    ägg
  • 1
    st st
    sjögräs, ark
  • 1
    dl dl
    panko (asiatiskt ströbröd)
  • 140
    gram gram
    hyvlad vitkål
  • 4
    st st
    toastbröd, skivor
  • 2
    st st
    rödbetor (tunt hyvlade i en 123-lag*)
  • ½
    dl dl
    gari
salt och peppar

Koka ihop 0,5 dl ättikssprit 12%, 1 dl strösocker och 1,5 dl vatten. Låt svalna. Skala rödbetorna, hyvla dem tunt och låt dem ligga i lagen ett par timmar.

Lägg den hyvlade vitkålen i isvatten.

Mixa torsken med vitlök, sesamfrön, chiliflakes, limezest, soya, ägg och sjögräs. Forma smeten till 4 små burgare doppa dem i panko. Stek dem i olja på medeltemperatur, ungefär 3 minuter på varje sida.

Stansa eller skär toast brödet i den form du vill. Stek gyllenbruna. Varva torskburgaren med isad vitkål, picklad rödbeta och gari.

Tips! Se till att du har allt klart innan du sätter igång. Då kan du lägga ihop burgarna när de är varma och övriga ingredienser är klara.

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Email: chefstenberg@gmail.com
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-291 94 48