Annons:

Buffémat Fisk

Skärgårdssill med rom, citron och dill

Ingredienser

  • Skärgårdssill med rom, citron och dill:
  • 3
    st st
    pkt 5–minuterssill (à 420 g)
  • 100
    gram gram
    löjrom, sikrom eller stenbitsrom
  • 4
    dl dl
    crème fraîche, lätt
  • 1
    kruka krukor
    dill, färsk
  • 1
    st st
    citron, rivet skal
salt
svartpeppar

färsk riven pepparrot

Häll av sillen och låt all vätska droppa bort. Blanda rom, créme fraîche, färskrivet citronskal och krydda med salt och svartpeppar. Smaksätt ev. med färsk riven pepparrrot. Tänk på att smakerna utvecklar sig, så ta lite i taget. Skiva sillen i bitar och blanda den med såsen, fyll en sillburk och låt med fördel sillen stå 1–2 dagar. Men sillen kan även ätas direkt.