Annons:

Bakat

Skånska pepparkakor

Ingredienser

  • Skånska pepparkakor 30 st:
  • 1
    dl dl
    socker
  • 1 ½
    dl dl
    ljus sirap
  • 1
    tsk tsk
    nejlikor, malda
  • 1
    tsk tsk
    ingefära, malen
  • 1
    tsk tsk
    kanel, malen
  • 50
    gram gram
    smör
  • 1
    st st
    ägg
  • ½
    dl dl
    mjölk
  • ½
    tsk tsk
    hjorthornssalt
  • 1
    tsk tsk
    bakpulver
  • 7
    dl dl
    vetemjöl

Koka upp socker och sirap i en kastrull. Tillsätt smör och kryddor. Rör blandningen slät. Vispa upp ägget och mjölken. Blanda ner äggblandningen i kastrullen medan sockersmeten fortfarande är varm. Låt sedan blandningen svalna. Blanda mjöl, bakpulver och hjorthornssalt i en bunke. Arbeta in mjölblandningen i den svalnade massan. Arbeta på bakbord till en deg. Lägg degen på plastfilm och rulla ihop till en rulle. Låt degen vila minst två dygn i kylskåp. Forma degen till bullar och platta ut dem. Lägg dem på ett bakplåtspapper på en plåt. Grädda kakorna i ugn, 200 grader, i 13-15 minuter.