Annons:

Buffémat Fisk

Sillglass – salt, krämig och iskall.

Tänk dig en sillglass på ett ljummet bröd, det här är den tanken. Den är salt, den är krämig, frusen och god!

Ingredienser

  • Isad silltårta
  • 2
    st st
    Matjesill i burk, skuren i småbitar
  • 4
    dl dl
    Vispad grädde
  • 1
    dl dl
    Gräslök, finhackad
  • 1
    dl dl
    Dill, finhackad
  • ½
    st st
    Citron, skalet från
Dessutom behövs, svartpeppar från pepparkvarnen. Servera på rostat eller nybakat bröd, och garnera med ätbara blommor.

Blanda ihop alla ingredienser och häll upp smeten i avlång ugnsform, plasta den gärna med plastfilm innan. Skjutsa sedan in hela härligheten i frysen, och låt den lilla godbiten stå där tills den genomfrusen. En liten stund innan servering, doppar du formen i hett vatten och stjälper upp Silltårtan på ett fat, garnera elegant och skär sedan tunna skivor och låt smälta på nyrostat eller nybakat bröd. Underbart!