Annons:

Dessert

Sherryinkokta päron med vaniljgrädde.

Sherryinkokta päron med vaniljgrädde, är lycka i en glasburk.

Ingredienser

  • Sherryinkokta päron
  • 7
    dl dl
    Strösocker
  • 6
    dl dl
    Vatten
  • 2
    kg kg
    Päron
  • 2
    dl dl
    fasta
  • 1
    st st
    skalade och eventuellt delade
  • 2
    msk msk
    Sherry
  • Vaniljstång
  • delad
  • Atamon
  • flytande

Det här är en av mina bästa desserter och jag tycker det känns så fint att ställa fram en glasburk med knäpplock på bordet och låta mina gäster ta päronen direkt därifrån.

Koka en lag på socker och vatten och lägg de skalade päronen där i och låt dem mysa i den tills de är lite lagom. De skall fortfarande ha lite stuns kvar, brukar ta någonstans mellan 15-30 minuter beroende på päronens storlek.

När du är nöjd lägger du över päronen i en väl rengjord glasburk. Koka nu ihop lagen på stark värme Skumma ytan, ta kastrullen från värmen och tillsätt sherry, vaniljsocker och Atamon. Slå lagen över frukten och förslut genast. Låt svalna och förvara kallt. Det går så klart att servera päronen direkt men allra godast är de efter några veckor när lagen och päronen liksom blivit ett. Så försök att hålla dig!