Annons:

Fågel Grillat

Senapsglazerad grillad kyckling med färskpotatis, dill, kantareller och brynt smör

Ingredienser

  • Senapsglazerad grillad kyckling med färskpotatis, dill, kantareller och brynt smör:
  • 4
    st st
    handstyckade kycklingfiléer
  • Glaze:
  • ½
    dl dl
    ljus sirap
  • ½
    dl dl
    rödvinsvinäger
  • ½
    dl dl
    grovkornig, stark och söt senap
  • 2
    msk msk
    gula senapsfrön
  • Potatissallad:
  • 600
    gram gram
    färskpotatis, kokt
  • 75
    gram gram
    smör, brynt
  • 1 ½
    dl dl
    plockad dill
  • 200
    gram gram
    färska kantareller
salt

Glaze: Koka upp sirap, vinäger och senap i en liten kastrull. Dra från plattan och låt svalna något. Mortla senapsfröna och häll lite av sirapsblandningen på fröna och rör ihop till en härlig massa. Rör ner senapsfrömassan i kastrullen och rör om. Grilla kycklingfiléerna och krydda med salt och peppar. Pensla med glazen på kycklingen i slutet av grillningen.

Potatissallad: Smält smöret på medelvärme och låt det bubbla tills det börjar bli gyllenbrunt och doftar kola. Ta kastrullen från plattan. Dela stora kantareller och stek dem i smör till de får fin färg. Salta. Stek den kokta potatisen i stekpannan där du stekt kantarellerna. Låt dem få färg och blanda sedan i dill, kantareller och brynt smör.  Servera kycklingen med potatissalladen och gärna en fräsch sallad till.