Annons:

Godis

Sega risrutor med mörk choklad

Ingredienser

  • Sega risrutor med mörk choklad, ca 40 bitar
  • 2
    msk msk
    smör
  • 200
    gram gram
    marshmallows
  • 6
    dl dl
    rispuffar, (Rice krispies)
  • 100
    gram gram
    mörk choklad

Smält smöret i en kastrull. Häll ner marshmallows och smält långsamt på svag värme. Rör om. Tillsätt rispuffar och blanda väl. Häll ut massan mellan två bakplåtspapper och pressa samman tills den är ca 2 cm tjock. Ställ svalt att stelna. Skär i rutor, ca 2 x 2 cm, med vass kniv. Smält chokladen och ringla den över rutorna.

Kommentar: Det är jättegott att ersätta en del av rispuffarna med hackade jordnötter och den mörka chokladen kan bytas ut mot t ex mintchoklad eller apelsinchoklad.