Annons:

Bakat Tillbehör

Scones med grapefruktcurd

Ingredienser

  • Grapefruktcurd:
  • 2
    st st
    Florida grapefrukt, rivet skal och 225 ml juice
  • 3
    st st
    ägg
  • 3
    st st
    äggulor
  • 90
    ml ml
    socker
  • 60
    gram gram
    smör. i små bitar
  • Scones:
  • 4
    dl dl
    vetemjöl
  • 1
    tsk tsk
    salt
  • 1
    tsk tsk
    bakpulver
  • 50
    gram gram
    smör, rumsvarmt
  • 1 ½
    dl dl
    vispgrädde
  • Till pensling:
  • 2
    msk msk
    vispgrädde

Grapefruktcurd

Koka grapefruktjuicen på medelvärme i ca 5 minuter till den reducerat till hälften. Låt svalna. Vispa ägg, äggulor, socker, grapefruktjuice och grapezest över vattenbad tills blandningen tjocknar. Ta från värmen och vispa i det kalla smöret, lite i taget. Sila curden och häll upp på rena burkar. Låt svalna och förvara i kylskåp.

Scones

 

Sätt ugnen på 225 grader. Nyp ihop de torra ingredienserna med smöret. Tillsätt grädden och knåda till en smidig deg. Platta ut till en ca 2 cm tjock platta och tag ut 6-8 rundlar med hjälp av ett mått eller ett glas. Pensla med grädden. Grädda på bakpappersklädd plåt ca tio minuter tills de fått fin färg. Ät varma med grapefruktcurd.