Annons:

Bakat

Sandbakelser med hjortronmylta och vispad grädde

Klassiker men här utan mandel!

Ingredienser

  • Sandbakelser
  • 150
    gram gram
    smör, rumstempererat
  • ¾
    dl dl
    strösocker
  • 3 ¾
    dl dl
    vetemjöl
  • Hjortronmylta
  • 250
    gram gram
    hjortron
  • 125
    gram gram
    socker

Knåda ihop alla ingredienser till en deg. Stoppa degen i en plastpåse och lägg den i kylen i en timme. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj formar rikligt med smör eller pensla med smält smör och tryck ut degen. Grädda 8-10 min. Stjälp försiktigt ut kakorna medan de ännu är varma. Låt svalna. Servera som de är eller med fyllning.

Hjortronmylta:

Rör ihop hjortronen med sockret, rör om då och då under någon timme. Ställ kallt. Rör om precis före servering.

TIPS!

Smaksätt eventuellt med frön från vaniljstång eller några droppar whisky eller rom.